Krádež vlámaním a požiar, nález munície

07.07.2004 Celý región

Krádež vlámaním a požiar :\r\nOddelenie skráteného vyšetrovania v Starej Ľubovni ÚJKP OR PZ v Poprade vyšetruje krádež vlámaním a požiar .
V čase od 00.25 do 04.20 hod. dňa 6.7.2004 došlo ku krádeži vlámaním a následnému požiaru v predajni papiera ZENIT nachádzajúcej sa na terase obchodného domu DRUŽBA v Starej Ľubovni. Do predajne po rozbití sklenenej výplne okna vnikol doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý z nej ukradol peňažnú hotovosť, kovovú pokladničku s ďalšou peňažnou hotovosťou a väčší počet hodiniek. Následne páchateľ v predajni zapálil tlačivá a formuláre rôzneho druhu uložené na regáli, ktoré zhoreli. V susednom sklade zapálil čalúnenú stoličku, na ktorej boli uložené rôzne účtovné doklady a iné písomností, ktoré taktiež zhoreli. Požiar uhasili príslušníci HaZZ Stará Ľubovňa. 27-ročnému majiteľovi zo Starej Ľubovne bola spôsobená škoda 80.200. - Sk. K zraneniu osôb nedošlo. Na miesto požiaru boli prizvaní experti KaEÚ Košice, ktorí vylúčili samovoľné vznietenie a ako príčinu požiaru určili manipuláciu s otvoreným ohňom.

Nález munície :
Dňa 5.7.2004 oznámil na oddelenie hraničnej kontroly PZ Vyšná Jablonka, okr. Humenné, 30-ročný muž z Humenného , že uvedeného dňa v popoludňajších hodinách, našiel v potoku pri poľovníckej chate PZ OSOJ v katastri obce Osadné, okr. Snina muníciu. Preverením bolo zistené, že sa jedná o mínometný granát, pochádzajúci z obdobia 2. svetovej vojny. Granát zaistil pyrotechnik OR PZ Humenné a dňa 6.7.2004 bol zneškodnený pyrotechnikom KR PZ Prešov.
Preveruje OR PZ Humenné.

Krádež a v ä z b a :
Vyšetrovateľ ÚJKP OR PZ Prešov obvinil dvoch mladých mužov pre trestný čin krádeže formou spolupáchateľstva a dňa 6.7.2004 boli rozhodnutím Okresného súdu v Prešove obidvaja vzatí do väzby
ml. Ján H. , zo Bzenova, okr. Prešov, v minulosti už 1 krát súdne trestaný a 18-ročný Štefan B. z Prešova , v minulosti 2 krát súdne trestaný v dňoch 9.5.2004 a 22.5.2004 v meste Prešov ukradli 2 os. mot. vozidlá, čím ich majiteľom spôsobili škodu 24.000. - Sk.

K r á d e ž :
V noci z 5.7.2004 na 6.7.2004 neznámy páchateľ vykonal krádež vlámaním do objektu jednej firmy sídliacej v Čaklove, okr. Vranov nad Topľou. Páchateľ z oploteného objektu firmy zo zaparkovaného nákladného mot. vozidla zn. DAF XF odmontoval a ukradol 4 kompletné kolesá z ťažnej nápravy, vybavené pneumatikami zn. MICHELIN XZA2 a kompletné rezervné koleso s pneumatikami tých istých parametrov. Taktiež rozbil sklo na pravých dverách kabíny vodiča, odkiaľ ukradol autorádio s CD prehrávačom , vozidlovú občiansku rádiostanicu , osvedčenie od vozidla a prípojného mot. vozidla a peňažnú hotovosť 3.000. - Sk. Firme bola spôsobená škoda 250.000. - Sk a 31-ročnému vodičovi z Čaklova škoda 3.650. - Sk. Vyšetruje ÚJKP OR PZ Vranov nad Topľou.
 

Vyberte región

mark